DEL SILDYMO SASKAITU

D1 gyventoju diskusijos

Moderators: Agne_A2, Vidma_C2, Silke_D1, T-K-D_C2, Mistika_D1

DEL SILDYMO SASKAITU

Postby Agnecija » 2007 12 14 Fri 14:06:20

Sveiki, mane apstulbino sildymo saskaitos suma, kai praeita menesi už 62 kv.m. buto apsildyma neatsukus radiatoriu gavome suma 52 lt, cia buvo uz patarnavimus ir laiptines apsiltinima, ir salto vandens pasiltinima. už buto sildyma nemokejom nieko nes radiatoriai buvo užsukti ir jo tiesiog nesildem, siandiena turime saskaita 240 lt už tas pacias paslaudas + elektros energija (t.y. buto apsildyma) nors radiatoriai buvo lygiai taip pat salti kadangi sildymo neprireike, nes musu bute yra silta jo nesildant. As asmeniskai labai noreciau susitikti su admista, kad zmoniskai paaiskintu kuri skaiciu kombinacija is tu triju mirksinciu daviklyje rodo siluma ir prisukta jos energija, nes dabartiniai saskaitos rodmenys manes visiskai nedziugina, kadangi radiatoriai salti o saskaita didele. Klausimas: Ar Jus patenkinti ir ar sutinkate su gautomis saskaitom už si menesi?
Agnecija

Re: DEL SILDYMO SASKAITU

Postby Marius_A1 » 2007 12 14 Fri 14:13:40

Agnecija wrote:Sveiki, mane apstulbino sildymo saskaitos suma, kai praeita menesi už 62 kv.m. buto apsildyma neatsukus radiatoriu gavome suma 52 lt, cia buvo uz patarnavimus ir laiptines apsiltinima, ir salto vandens pasiltinima. už buto sildyma nemokejom nieko nes radiatoriai buvo užsukti ir jo tiesiog nesildem, siandiena turime saskaita 240 lt už tas pacias paslaudas + elektros energija (t.y. buto apsildyma) nors radiatoriai buvo lygiai taip pat salti kadangi sildymo neprireike, nes musu bute yra silta jo nesildant. As asmeniskai labai noreciau susitikti su admista, kad zmoniskai paaiskintu kuri skaiciu kombinacija is tu triju mirksinciu daviklyje rodo siluma ir prisukta jos energija, nes dabartiniai saskaitos rodmenys manes visiskai nedziugina, kadangi radiatoriai salti o saskaita didele. Klausimas: Ar Jus patenkinti ir ar sutinkate su gautomis saskaitom už si menesi?

O tai adminsta čia tau nepadės. čia į vilniaus energiją kreiptis reikia.
Vilniaus energijos internetiniam puslapyje pasižiūrėk kokie ten tavo daliklio duomenys, o paskui bute suprasi kuris skaičiukas.
Marius_A1

Postby Moza B1 » 2007 12 14 Fri 14:27:59

Musu 62 kv saskaita yra 196 Lt, is to uz silumos energija, t.y. buto sildyma yra 109 Lt. Mano nuomone irgi labai daug, taigi sistema pas mus niekokia, neaisku iki galo ka ji skaiciuoja.
Bet nesupratau ka tu turi omeny + elektros energija? kokia elektros energija? ir prie ko cia Adminsta?
O jus nesildot tai reiskia esat uzsuke savo butui sildyma laiptines dezej (nu uz tu duru baltu) ar tiesiog savo radiatorius visus pastate ant *? Jei radiatoriai ant zvaigzdutes tai tikriausiai jie vistiek sila, tam ir yra termoreguliatoriai. Pabandykit pakontroliuoti dazniau ar jie salti, arba geriausiai atsidarykit langa, palikit kokiam pusvalandziui, tada pamatysit, kad susils. Reiskia jei buna salciau jie isijungia.

O be to, gal pas jus karsto vandens labai daug isnaudota, ziurek saskaitoje pirmos 2 eilutes, jas sumuoji ir gauni karsta vandeni.
Moza B1

Postby Silke_D1 » 2007 12 14 Fri 14:36:28

Ar kas nors bande skambinti i Vilniaus energija? Mane mano saskaita irgi netenkina. Mokam daugiau nei sename bute.
Silke_D1

Postby T-K-D_C2 » 2007 12 14 Fri 14:50:29

Ziurekit, uzduosiu jums klausima, tiems pas ka dideles saskaitos, ar jusu butai ne krastiniai ?? nes jei taip tai normalu :?
T-K-D_C2

Postby Silke_D1 » 2007 12 14 Fri 15:09:30

T-K-D_C2 wrote:Ziurekit, uzduosiu jums klausima, tiems pas ka dideles saskaitos, ar jusu butai ne krastiniai ?? nes jei taip tai normalu :?
mano butas per viduriuka is kur beziuresi. Skambinau i Vilniaus energija ka tik. Prapliurpem 16 min, paaiskino kaip blondinei, bet isvada viena. Na susake, man vakr dienos mano davikliu duomenis. jei jie daugiau maziau sutaps - vadinasi viskas ok. Kiek prisukau, tiek ir moku.
dabar prisimenu savo pusbroli, kuris pirmais metais gyvendamas ir pleskino radiatorius ant 5 padalos, mokejo zveriskas saskaitas, o namie vis tiek buvo salta. Kitais metais viskas buvo ok, tikriausiai dar namas isales ar koks ten buvo. gal ir mums taip?
Silke_D1

Postby Moza B1 » 2007 12 14 Fri 15:13:34

T-K-D_C2 wrote:Ziurekit, uzduosiu jums klausima, tiems pas ka dideles saskaitos, ar jusu butai ne krastiniai ?? nes jei taip tai normalu :?

Taip, mano butas krastinis, bet virs 100 lt moketi uz sildyma, kai net salciu beveik nebuvo, tai daugoka. 2 metus gyvenom naujame name su kolektoriniu-centriniu sildymu, krastiniame bute, tai daugiausia esam sumokeje 120 lt uz menesi, kai buvo -30 laipsniu, o esant tokiai temperaturai kaip dabar tai mokejom apie 40-50 lt. Butas buvo 57 kv. Tai kazkas cia ne taip.
Moza B1

Postby Paulius&Rita » 2007 12 14 Fri 16:11:17

taigi kaskas minejo kad mums sia sistema pirmiems pastate, iki musu ji niekur dar nebuvo pastatyta :x
Paulius&Rita

Postby T-K-D_C2 » 2007 12 14 Fri 16:12:15

Paulius&Rita wrote:taigi kaskas minejo kad mums sia sistema pirmiems pastate, iki musu ji niekur dar nebuvo pastatyta :x

:xi: :xi: be komentaru :lol:

KLYSTAT :wink:
T-K-D_C2

Postby AndriusmB1 » 2007 12 14 Fri 16:31:03

T-K-D_C2 wrote:
Paulius&Rita wrote:taigi kaskas minejo kad mums sia sistema pirmiems pastate, iki musu ji niekur dar nebuvo pastatyta :x

:xi: :xi: be komentaru :lol:

KLYSTAT :wink:

pritariu nes mano draugai gyvena siaures miestely tai pas juos tas pats sudas.. bet jie uz 2 kambariu buta tiek nemoka.. nesuprantu kas cia daros..
AndriusmB1

Postby justas » 2007 12 14 Fri 17:03:08

man - manau, ir daugeliui ne profesionalų (nestudinusių statybos, inžinerijos VGTU ar šiaip nepraktikuojančių woodoo) ta sistema nesuprantama. tą žino ir Adminsta, ir Vilniaus Energija, kuri šiaip "tolkom" nieko nesugeba paaiškinti. tam reikalingi keisti mirksintys skaičiukai, kurių reikšmės dažnas nesupranta.

o kur nesupranti ir negali sukontroliuoti - ten puikiausia dirva apgavystei, kokiai aferai ar šiaip totaliai betvarkei.

tas pats ir su šaltu vandeniu: vamzdynai nepriduodi, VV pinigų neima, todėl tokia Adminsta pasiims dvigubai. kas, kad iki šiol stropiai mokėjau ir už šaltą vandenį - nes man sakė, kad tuos pinigus užskaitys - man, kaip išaiškėjo, reikės dabar kažkur pas kažką eiti kažko pasirašyt, kad tuos pinigus užskaitytų, kaip sumokėtus. bet kadangi kol kas - iki dešimties kubų, tai veikiausiai aš to nedarysiu, nes tiesiog pavargau nuo Luido, nuo VE, nuo VV, Adminstos ir kitokio plauko (čia turėtų būti keiksmažodis), ir turbūt eilinįkart apmokėsiu Adminstos sąskaitas, nes ginčytis čia beprasmiška. ginčytis galima su mąstančiais žmonėmis ar blogiausiu atveju su beždžione...
justas

Postby paule ir tomas » 2007 12 14 Fri 17:36:31

Sveiki, O matete kad adminsta ipaise i saskaita uz duru ranketas beveik 16 lt. As tai manyciau kad reiketu visiems nemoketi uz tas rankenas.
paule ir tomas

Postby Moza B1 » 2007 12 14 Fri 21:46:32

paule ir tomas wrote:Sveiki, O matete kad adminsta ipaise i saskaita uz duru ranketas beveik 16 lt. As tai manyciau kad reiketu visiems nemoketi uz tas rankenas.

Aha, idomu kaip ten skiciavo uz tas rankenas, ar kiekvienam namui atskirai, ar laiptinem atskirai, ar viems kartu, nes gi nevienodai jos buvo pavogtos, vienam name gal 10, kitam gal 2. bet pas mus 10 lt. Nemanau, kad rankenos ir ju sumontavimas tiek kainuoja. ir uz lifta si men. vel daugiau. Nu vienu zodziu...
Moza B1

Postby Baubinai » 2007 12 14 Fri 21:57:52

paule ir tomas wrote:Sveiki, O matete kad adminsta ipaise i saskaita uz duru ranketas beveik 16 lt. As tai manyciau kad reiketu visiems nemoketi uz tas rankenas.

Tai gal rankenas auksines sudejo? Adminsta turetu but labai dekinga Luidui uz toki pelninga administravima... :xi: :aaa:
Mums uz rankenas saskaitos nera. O siaip mes musu name pavogtas rankenas pries 2 menesius irasem kaip statybos broka. O jei kiti namai to nepadare, tai patys ir apsikvailinot, nes nesiimet jokiu priemoniu. O tiksliau Luidas eilini karta jus isdurnino.
Jei jau Luidas "sutaupe" ant tokio s@$$$o kaip rankenos, tai ir toliau taupys ant kiekvieno varzto.
O jei netycia kam nors is musu namo irase tas rankenas, tai prasome uz jas nemoketi, issaugokit ta saskaita kaip daiktini irodyma, parodysime per TV. :twisted:
Image Image
Baubinai

Postby iti_B1 » 2007 12 14 Fri 23:44:48

Man tai visada keistai atrodo, kai žmonės sako, man žiemą šildyt nereik, pas mane ir taip šilta. O nuo ko šilta? Šiluma keliauja iš ten kur jos daugiau į ten kur jos mažiau. Vadinasi jei jūs nešildot, o pas jus šilta, tai kažkas šildo už jus. jei visi nešildytų tai kambary būtų tokia tempa kaip lauke. O radijatorių davikliai skaičiuoja babkes jei pas tave šilta ir viskas, nesvarbu nuo ko šilta, nuo tavo radiatorių ar nuo orkaitės ar nuo kaimyno. jei nešalta, nu skirtumas nuo lauko yra tai ir moki. man kažkaip visai logiškai taip atrodo.
iti_B1

Next

Return to D1