Sienu grybelis

Aktualu visiems

Moderators: Agne_A2, Anoila, Vidma_C2, Silke_D1, T-K-D_C2, Bronius, Mistika_D1

Postby Slapia's_D1 » 2007 09 25 Tue 12:58:30

Tomeez_C2 wrote:O cia jums praktiski patarimai, kad ju isvengt ir juos naikint
:wink:

sienų grybelis dažniausiai atsiranda drėgnose, blogai vėdinamose patalpose. Ši problema neretai išlenda butuose su plastikiniais langais, skaitykite toliau : -

http://209.85.129.104/search?q=cache:j0 ... cd=1&gl=lt

Fu tu cia kokias baisias nuotraukas rodai :) Tokius dalykus zinau ir esu mates, tik ne shiame bute :) Taigi todel ir klausiau, kad pasmate atsilupineja taip smulkiai, gal ir pavadinciau serksnu.
Slapia's_D1

Postby Baubinai » 2007 09 25 Tue 13:07:39

Slapia's_D1 wrote:

sienų grybelis dažniausiai atsiranda drėgnose, blogai vėdinamose patalpose. Ši problema neretai išlenda butuose su plastikiniais langais, skaitykite toliau : -

Fu tu cia kokias baisias nuotraukas rodai :) Tokius dalykus zinau ir esu mates, tik ne shiame bute :) Taigi todel ir klausiau, kad pasmate atsilupineja taip smulkiai, gal ir pavadinciau serksnu.

Pagal mane tai ne grybelis. Nes grybelis buna pilkos (juodos) spalvos. Ir islenda tikrai ne vasaros metu, kai patalpos gerai vedinamos. Ir atrodo kaip pelesiai, tik ant sienos. Dazniausiai buna del prastos patalpu ventiliacijos.
Pas mus jau po menesio dazai pradejo luptis prie isorines sienos apacios. Tai cia greiciausiai del to, kad dregme is kazkur eina. Pas mus tuo metu net palangiu nebuvo pritvirtine. Arba cia ta slapia apsiltinimo vata dar dziuna...
Image Image
Baubinai

Postby Slapia's_D1 » 2007 09 26 Wed 9:32:36

Baubinai wrote:
Slapia's_D1 wrote:

Pagal mane tai ne grybelis. Nes grybelis buna pilkos (juodos) spalvos. Ir islenda tikrai ne vasaros metu, kai patalpos gerai vedinamos. Ir atrodo kaip pelesiai, tik ant sienos. Dazniausiai buna del prastos patalpu ventiliacijos.
Pas mus jau po menesio dazai pradejo luptis prie isorines sienos apacios. Tai cia greiciausiai del to, kad dregme is kazkur eina. Pas mus tuo metu net palangiu nebuvo pritvirtine. Arba cia ta slapia apsiltinimo vata dar dziuna...

Na va, gerai nereiks chemikalais varyt gal taip praeis, plius jau pora paru buvau pasistates dregmes surinkeja bute gal gi isdzius pagaliau.
Slapia's_D1

Postby Spygle » 2007 09 27 Thu 10:08:55

Na va, gerai nereiks chemikalais varyt gal taip praeis, plius jau pora paru buvau pasistates dregmes surinkeja bute gal gi isdzius pagaliau.[/quote]

Gal galite daugiau papasakoti apie dregmes surinkeja? nes pas mus irgi labai dregna namie :( kiek jis kainuoja ir ar padeda?
Spygle

Postby Moza B1 » 2007 09 27 Thu 10:24:49

Spygle wrote:Na va, gerai nereiks chemikalais varyt gal taip praeis, plius jau pora paru buvau pasistates dregmes surinkeja bute gal gi isdzius pagaliau.

Gal galite daugiau papasakoti apie dregmes surinkeja? nes pas mus irgi labai dregna namie :( kiek jis kainuoja ir ar padeda?[/quote]

Dregmes surinkeja duoda Luidas. Bet mes jau 4 men. laukiam, neva kiti pasieme ir po keleta men. negrazina. Bukit zmones, kas turi jau seniai tuos surinkejus, kitiems irgi reikia. Nors pas mus jau ir taip per paskutini men. pradejo geriau dziuti, beveik gerai jau. Gal del vedinimo.
Moza B1

Postby Slapia's_D1 » 2007 09 27 Thu 12:34:56

Spygle wrote:Na va, gerai nereiks chemikalais varyt gal taip praeis, plius jau pora paru buvau pasistates dregmes surinkeja bute gal gi isdzius pagaliau.

Gal galite daugiau papasakoti apie dregmes surinkeja? nes pas mus irgi labai dregna namie :( kiek jis kainuoja ir ar padeda?[/quote]

Na man buvo nemokamai paskoline, bet toliau tai tikrai negalesiu perskolinti. Shiaip juos nuomuoja statybine technika nuomuojancios imones, tarifu nezinau.

Na ar cia kuo man jis padejo nezinau, bet per dvi paras beveik is oro pasieme tik apie 3L vandens, manau tai yra nedaug, vadinasi pas mane ne taip dregna ir buvo.
Slapia's_D1

Postby Agne_A2 » 2007 09 27 Thu 13:00:12

pas mus per para pritraukdavo kibira :( 3 l tikrai nedaug
Agne_A2

Postby jolita » 2007 09 27 Thu 14:15:41

tarifai namazi, bet tiksliai neatsimenu, galiu duoti kontaktus, tai statybos irankiu nuomos centras, Verkiu 29, tel.2723010 8-699 55838 pasiskambinkit, pasiklauskit
jolita

Postby Slapia's_D1 » 2007 10 01 Mon 14:41:36

Na gryztam prie grybu.
Vis del to kas cia?
Image
Image
Svarbiausia, kad "Tai" pvz yra kazkus 5cmx5cm, palei grindis prieskambarije, kitoje sienos puseje svetaine, vandens ivadai toli, nebent Luidinis radiatoriaus slangas kazkur ten eina. Na tiesiogine saule toje vietoje nesviecia.

Tai kas cia? Ir skubiai sakykit nuomones, nes rytoj "Tai" bus apdazyta su sienos gydymu arba be jo. :x
Slapia's_D1

Postby barny_B1 » 2007 10 01 Mon 15:26:16

pas mane buvo miegamojo siena panasi, tik ten labiau serksnas buvo o ne pusles, nes nebuvo dar pilnai dazyta, ir buvo ne mazas plotelis o visa siena, tai chemija tam reikalui padejo, bent jau kol kas naujai nieks nelenda, o dabar kur kitose vietose pradejo lyst, tai cia pagal luida ir pagal masyva dregni blokeliai kalti (jie istikruju dregni, netgi pradejo medinis kaistukas pelyt kur tarp laminato ir sienos buvo), nes kol bandem patys tvarkyt chemija nebepadejo, tai pas mus padare hidraulinius bandymus, vamzdziai tvarkoj, tai dabar turi statyt vandens surinkeja ir mazdaug reikia ziuret ar pleciasi ar ne, ir dar patare paziuret gal cia po lietaus pasikeitimai atsiranda ar panasiai, nu isvada - reikia dziaugtis jei cia dregme ir jei ji is grindu lenda, nes visko gali but kad cia ir per sienas kazkur leidzia
jei zadi gydit nuo grybo tai ta siena reik visu pirma nugrandyt iki blokeliu, tepti chemija du kartu ir kai ji isdzius tik tada glaistyt ir dazyt, siaip nugrandzius ir perdazius nieks nepasikeis, nebent cia buvo dregme kalta ir blokelis jau isdziuvo
barny_B1

Postby Baubinai » 2007 10 01 Mon 19:27:13

Slapia's_D1 wrote:Na gryztam prie grybu.
Vis del to kas cia?
Image
Image
Svarbiausia, kad "Tai" pvz yra kazkus 5cmx5cm, palei grindis prieskambarije, kitoje sienos puseje svetaine, vandens ivadai toli, nebent Luidinis radiatoriaus slangas kazkur ten eina. Na tiesiogine saule toje vietoje nesviecia.

Tai kas cia? Ir skubiai sakykit nuomones, nes rytoj "Tai" bus apdazyta su sienos gydymu arba be jo. :x

Cia dar tikrai ne grybelis (tikrai ne, nes turejom ta grybeli kitame bute, zianu kaip atrodo, jis tamsus), bet matyt dregme is kazkur lenda. O toje vietoje gali perdangos plokste pasibaigti?
As tai siulau iki kitos vasaros pabaigos nieko nedaryt. Tegu butas dziuna (tiesiog stebekit laikas nuo laiko ta deme, kad nepradetu tamseti). O jei vis del to norit kazka daryt, tai kratykit Luida, tegu Luido lesomis tvarko. Ner cia ko.
Yra dar viena sio daikto versija-prastos kokybes (gal is garantijos isejes) rodbantas. Gal jis tiesiog byra kaip smelis ir ant jo glaistas nesilaiko? Pas mus lauko sienos apacioje panasiai atrodo.
Image Image
Baubinai

Postby Tanni_A1 » 2007 10 01 Mon 21:38:38

Sveiki, brangiegi,

skaitau jusu susirasinejima ir stebiuosi kaip ramiai jus apie tas demes rasot...gal nedideli plotai pas jus slapi, taciau ir pas mane prasidejo nuo keliu mazu demeliu... Dabar nuo vasaros pradzios beveik kiekviena siena slapia. Pirmieji ploteliai lyg ir isdziuvo, taciau nesu tikra, kad iki galo, nes uzsimaniau is naujo dazyt viena siena, ir po savaites viskas pasikartojo - sienos dazai vel burbulais parejo, tai dabar dziaugiuosi, kad tik viena siena ta diena spejau padazyt...

O kas liecia LUIDA, tai jiems i teatra vaidint reikia eit, o ne i statybu imoneje dirbti, nes vaidint jiems geriau iseina nei statyt arba net vadovaut statybom. Kodel taip rasau? O todel, kad cia perskaiciau, kad kazkuris is musu parode tas demes Valdemarui, ar dar kokiam besui, o tas nustebes, ir pan...Kokio velnio nustebes, jei buvau vasara isviesinus sita beda savo bute taip, kad kiekvienas ju ja gerai zino, o mane LUIDE pazinojo is matymo net tie, kuriu nepazinojau as. Zodziu vos ne kasdien kelis menesius vaiksciojau pas juos ieskot teisybes del tu dregnu sienu. Deja...

Netrukus ikelsiu sena laiska, kuri patalpinai A1 namo skiltyje, susipazinsit su mano buto situacija.

Taciau gaila, kad viena neturiu pazinciu, ziniu, pinigu paduoti LUIDA i teisma, juk tikrai ne del musu kaltes vienos dregnos, juk negali buti visu musu rotbantai pasene. O perdazyt ir isglaistyt sienas man, kaip kaip sunkiai uzdirbanciai pinigus labai labai brangu.

Tania
Tanni_A1

Postby Tanni_A1 » 2007 10 01 Mon 21:40:35

Parašytas: 2007 06 21 Kv. 16:33:07 Rašyti temą: Slapios sienos - sugadinta apdaila

--------------------------------------------------------------------------------

Sveiki,

Pasidalinsiu savo beda, tikiuosi gauti patarimu.

Mano bute remontas ejo i pabaiga, beklojant grindis, buvo pastebeta, kad sienos slampa (is apacios!), per savaite vaizdelis pablogejo, sienu apdaila sugadinta ~iki keliu. Pranesiau LUIDII (is karto kai suzinojau), liepe atjungti vandeni, mazdaug savaite jokiu kitu veisksmu, parasiau LUIDUI 2 pranesimus, uzsregistravau faktini ivyki 2 kartus pas antstoli. Pradejus gasdinti, mazdaug po savaites LUIDAS suruose vyru bureli, kurie kelias dienas vaikstant i buta nusprende, kad priezastis - kaimyno ar mano veiksmai - konkreciau kad arba kaimynas arba as (musu darbninkai ar pan.) ispilem ant grindu vandeni. Akivaizdu, kad nelabai panasu i tiesa, ypac juos nustebino, kad isgirdusi toki atsakyma (kad uzsidare bute galim pilti vandeni kiek telpa), paklausiau kaip tokiu atveju sienos gali buti slapios ir auksto koridoriuje (plika akim matosi baisi dregmes ir sugantos apdailos deme tarp mano ir kaimyno buto duru)? Atsakymas tas pats: kazkas pripile vandens.

Rezuome: po LUIDO analizes, vamzdziai ir silumos sistema be trukumu, o kaltininkas esu as (arba mano darbininkai) arba kaimynas (arba jo darbibinkai). Antradieni turi paruosti oficialu atsakyma. Speju, kad toks ju atsakymas manes netenkins. Ruosiuosi juos paduoti i teisma, kad konkreciai butu nustayta priezastis (akivaizdu, kad saltinis nenustatytas, nes dregmes demes dideja, apdaila sugadinta!) ir atlygintu nuostoli.

Ar kam nors yra kas nors panasaus?

Sunkai galiu rasti nepriklausimka statybu eksperta, kuris atliktu ekspertize mano atveju, gal kam yra teke susidurti, turetu ka rekomenduoti?

Gal kas siaip galetu patarti ar teisingai elgiuosi ir pasufleruoti ka toliau tureciau daryti?

Aciu
Tanni_A1

Postby Tanni_A1 » 2007 10 01 Mon 21:56:23

Sis laiskas buvo patalpintas senokai, o pirmosios demes pastebetos dar seniau. Juokinga tai, kad vyru bureliai, kurie atlikdavo "ekspertizes" atrado kitus LUIDO brokus :lol:
tai buvo smagiausia ir deja naudingiausia. Bet slapiu sienu priezasties taip ir neaptiko...bent jau tos, kuri atrodytu logiska.

O dabar galvoju del isviesinimo sios problemos ne tik LIUDO ofise ir objekte, o TV arba laikrastyje. Juk visai neblogas efektas gavosi kai 15 min buvo aprasyta situacija del karsto vandens. Nors cia gal per drasiai parasyta, nesu tikra, kad karstas vanduo atsirado del butent sio efekto. Taciau tai nekainuotu tiek, kiek advokatas arba ekspertas. Turiu susirinkusi nemaza kraiti :lol: : rastai LUIDUI, is LUIDO, 2 protokolai is antstolio kontoros, net kompakta su vamdziu valymu (LUIDO darbuotojai vale).
Tanni_A1

Postby Baubinai » 2007 10 01 Mon 21:56:54

Rasykit i Teritorijų planavimo ir statybos priežiūros departamento direktoriui Aurelijui Kuisiui, Vitebsko g. 19, registruota laiska.
Image Image
Baubinai

PreviousNext

Return to Statybu eiga