Šildymas

A4 gyventoju diskusijos

Moderators: Agne_A2, Anoila, Vidma_C2, Silke_D1, T-K-D_C2, Bronius, Mistika_D1

Postby D&M_AC3 » 2008 12 15 Mon 20:37:36

V&D&J wrote:nu va, grizom is energijos.. kas eisit, pasistenkit nesesti prie pirmo langelio (tokia solidaus amziaus, gana protingai atrodanti moteriske), nu bet kultura, tai nzn gal nuo kiauliaganes tiesiai i energija atejus..

Zodziu taip, mokam pagal kvadratura, ir mokesim tiek kiek jie nores. paklausus kiek butu pagal parodymus (nurasiau skaiciukus)-00102 per abu, atsakymas toks- chebryte nebukit pencininkais ka cia bangas keliat. Sakau, kur kableli deti, nes jokios instrukcijos kaip veikia tie pulteliai ir reguliatoriai negavom, sake pries perkant reikejo fizika pasimokyti o ne su kvailais klausimais eiti. ir kad jiems neidomu kur kableli desiu, mokesiu tiek kiek jie paskaiciuos. ir isvis, kad taupyciau ir trumpikiu ant radiatoiaus nekabinciau. :shock: apie normalu mokejima neispesiau nieko, del man pakankamo kiekio esamos silumos ir nenoro moketi uz nezinia ka irgi atsakymas geras- vagys is kaimynu sildot ir energija apsukti norit. nu zodziu.. sedejau ten apsalus ir galvojau ar cia rimtai pertrenke mane ar kosmara sapnuoju. informacijos nulis, sutarti be zodziu parase ir viskas. Beje, dovanu dave- kinisku eglutes zaisliuku su energijos simboliu, va cia tai kulminacija gera..

Reziume butu tokia: gyvename siltai, isnaudojame mazai, o jei dar ir moketume pagal parodymus ant radiatoriu- mat kableli reikia deti po 2 skaitmens nuo priekio (butu 24 lt kazkur) tai gyventume kaip taukuose ir dziaugtumemes savo naujais jaukiais butukais ir pigiu bei autonominiu sildymu. :roll: gaila turbut dar negreitai bus taip gerai. Cia nzn, gal CityCo reiktu raginti kad sutvarkytu ir pagal rodmenys moketi pradetume.. bet kazka reiktu daryti ir as mielai prisideciau. :)

eilini karta apgaudineja. idomu, kodel eiline langelio darbuoja dieva vaidina ir aiskina, ka VE darbuotojai kitu tarifu uz siluma moka? koks jai skirtumas?
D&M_AC3

Postby jolita » 2008 12 16 Tue 8:10:19

su ta kur prie langelio sedinera ko kalbet, as kai buvau tai pasiprasiau, kad man atsakytu kaip skaiciuoja, tai irgi sake jus nieko nesuprasit, ne sakiau suprasiu duokit zmogu kuris man galetu paaiskinti. Dave ir vizitine turiu, tik darbe, o darbe busiu tik pirmadieni, tai galesiu parasyt. Galiu tiek pasakyt, kad kiekvienas radiatorius turi koficientus, pagal juos ir skaiciuoja, savus as issiaiskinau,butas mano kampinis, tai didysis radiatorius, nuo to ka rodo davikilai apytiksliai+50%, virtuveje maziukas - apie -30%, o dar kitame kambaryje apie kokius + 5%. Ir atrodo apie 70 % skaiciuoja nuo davikliu parodymu, o 30 % bendrai. Tai zinant kaip skaiciuoja galima ir pataupyt :D
jolita

Postby Anoila » 2008 12 17 Wed 10:52:50

Jurga17 wrote:Siandien buvau Vilniaus energijoj, bet mane tai gan maloniai aptarnavo. Pasiteiravau del karsto vandens. Tai sake, stebeti saskaita kai gausim is Vilniaus energijos ar ties karsto vandens eilute bus parodymai nuo 0 arba nuo kokio kito skaiciaus. Neaisku kaip perduos Cityco karsto vandens parodymus jiems. Jei bus nuo 0, tai reiks skambintis i Vilniaus energija ir aiskintis, kad du kartus nemoketi, juk mes dabar gavom sakaita is Cityco, kur yra itrauktas karstas vanduo. Logiskai galvojant, gavus saskaita is VE karsto vandens parodymai turetu buti ne nuo 0. Tiek informacijos...

Aš taip ir nesupratau nuo kada skaičiuos mum pagal parodymus už šildyma, jus sutarti pasirašet :?:
Anoila

Postby VIA » 2008 12 17 Wed 14:08:38

Anoila wrote:
Jurga17 wrote:Siandien buvau Vilniaus energijoj, bet mane tai gan maloniai aptarnavo. Pasiteiravau del karsto vandens. Tai sake, stebeti saskaita kai gausim is Vilniaus energijos ar ties karsto vandens eilute bus parodymai nuo 0 arba nuo kokio kito skaiciaus. Neaisku kaip perduos Cityco karsto vandens parodymus jiems. Jei bus nuo 0, tai reiks skambintis i Vilniaus energija ir aiskintis, kad du kartus nemoketi, juk mes dabar gavom sakaita is Cityco, kur yra itrauktas karstas vanduo. Logiskai galvojant, gavus saskaita is VE karsto vandens parodymai turetu buti ne nuo 0. Tiek informacijos...

Aš taip ir nesupratau nuo kada skaičiuos mum pagal parodymus už šildyma, jus sutarti pasirašet :?:

Kokiu dokumentu ten reikalauka? Ar reikalinga pazyma is seniunijos?
VIA

Postby Jurga17 » 2008 12 17 Wed 14:29:50

Taip as pasirasiau sutarti. Reikia tureti RST knygute, pasa (arba asmens tapatybes kortele) ir nuosavybes dokumenta (pažyma iš registrų centro, ja jau gavom kai registravom turta). Ir dar klause kiek registruota zmoniu. Pazymos jokios neprase, tik zodziu pasakiau kiek.
Na turekit del visko kadastriniu matavimu byla, jei kiltu kazkokie nesusipratimai del ploto.
Jurga17

Postby Alius (Messyman) » 2008 12 17 Wed 16:13:49

Jurga17 wrote:...Ir dar klause kiek registruota zmoniu...

tai tipo jeigu pas mane niekas neregistruotas man skaiciuos ant 0 zmoniu? :lol:
Alius (Messyman)

Postby tomasvilda_A3 » 2008 12 17 Wed 16:17:19

o jei knygutes RST neturi (kam ji is viso reikalinga), tai gal sutarti su RST nestis :)
tomasvilda_A3

Postby VIA » 2008 12 17 Wed 21:00:57

Alius (Messyman) wrote:

Pas mus taip pat nera registruotu. Tai kam jiems is vis reikalingas registruotu zmoniu skaicius, juk mokam pagal kvadratura, skaitliukus ir t.t. O prie ko cia tada zmones? :)
VIA

Postby Anoila » 2008 12 18 Thu 8:17:00

tomasvilda_A3 wrote:o jei knygutes RST neturi (kam ji is viso reikalinga), tai gal sutarti su RST nestis :)

jiems knygutes numeris reikalingas, nes čia kaip kliento kodas
Anoila

Postby Jurga17 » 2008 12 18 Thu 8:17:18

Tai kai nuovaziuosit ir pasiklauskit...
Jurga17

Postby Agne_A2 » 2008 12 18 Thu 11:20:46

Alius (Messyman) wrote:

Pas mus nera nei vieno registruoto bute, ant visu mokesciu paraso "zmoniu skaicius 1" ;)
Agne_A2

Postby Evelina » 2008 12 20 Sat 13:40:47

Tai vadinas ir neparduotiem butam irgi zmoniu skaicius 1 :) uu... Vaiduokliu namas :D
Evelina

Postby Anoila » 2008 12 24 Wed 8:41:40

Ar jum nieko vilniaus energija nesake kad mokant už šildyma reikia deklaruoti kiek prisukom karšto vandens, aš ši karta nerašiau, bet nežinau ar čia dvigubas apmokėjimas nesigaus,nors cityco ima tik už pati vandeni, o už pašildyma turetu imti VE, bet jie nežino kad mes jau apmokejom dali, mum liko tik už pašildyma.nesamoniu kraštas
Anoila

Postby VIA » 2008 12 24 Wed 12:11:30

Anoila wrote:Ar jum nieko vilniaus energija nesake kad mokant už šildyma reikia deklaruoti kiek prisukom karšto vandens, aš ši karta nerašiau, bet nežinau ar čia dvigubas apmokėjimas nesigaus,nors cityco ima tik už pati vandeni, o už pašildyma turetu imti VE, bet jie nežino kad mes jau apmokejom dali, mum liko tik už pašildyma.nesamoniu kraštas

O man pasirasant sutarti pasake, kad nieko deklaruoti nereikia, nes jie kaip ir su sildymu automatiskai gauna karsto vandens parodymus.
VIA

Postby Kristinita » 2009 01 14 Wed 13:48:21

VIA wrote:
Anoila wrote:Ar jum nieko vilniaus energija nesake kad mokant už šildyma reikia deklaruoti kiek prisukom karšto vandens, aš ši karta nerašiau, bet nežinau ar čia dvigubas apmokėjimas nesigaus,nors cityco ima tik už pati vandeni, o už pašildyma turetu imti VE, bet jie nežino kad mes jau apmokejom dali, mum liko tik už pašildyma.nesamoniu kraštas

O man pasirasant sutarti pasake, kad nieko deklaruoti nereikia, nes jie kaip ir su sildymu automatiskai gauna karsto vandens parodymus.

o aš turiu tokį klausimą...mums vienas asmuo pasakė, kad kol neįvesta daliklinė sistema-galim maksimaliai savo butą šildyti :roll: bet dabar supratau, kodėl už šilumą tokie mokesčiai pareina...nes tas asmuo jaučiu visus agituoja, kad maksimaliai šildytumėm, dėl to ir pareina žvėriškos ataskaitos :? aš agituoju maksimaliai nešildyti :lol: mažiau sausį sumlokėsime :lol:
Kristinita

PreviousNext

Return to A4